zaterdag 1 april 2017

Ramen en deuren

Van de week is er de tijd genomen om verder te gaan met het casco.
Alleen de gaasplank, het dak en de gordijnen moeten nu nog en dan is het '' alleen '' een kwestie van aankleden, de workshopjes maken. Vooral dat alleen.

De laatste keer dat we bezig zijn geweest, hebben we na veel rekenen, kijken, rekenen en kijken besloten: deze blinde muur komt tegen een muur en de gordijnen tegen de achterkant, dus we halen aan de kant van de blinde muur een stuk af en dat plaatsten we dan aan de ramen kant. Heel mooie oplossing.
Omdat een grote achterkant tegen een muur ook niet echt handig is, besloten we gisteren dat we dus aan de achterkant ook een stukje konden afhalen. We gaan de beiden stukken wel gebruiken alleen op een andere plaats.
Jammer genoeg heb ik van onze spraakverwarring geen enkele foto.

Van de week zijn de verhoging,


de ramen


en de deuren gemaakt.


Vooral die laatste, ik heb respect voor manlief.

Toen de deuren geplaatst zouden worden, kwamen we tot de ontdekking dat we  'íets' ,we wisten niet wat, verkeerd hadden gedaan.
En jawel na enig nadenken bleek dat we in plaats van aan de achterkant aan de voorkant de zaag erin hadden gezet. Kortom........niet erg handig.
Net als het stuk van de zijkant gaat dit helemaal goed komen, maar het is niet zo heel slim geweest.

De verhoging is gebeitst, de ramen zijn gebeitst. De deuren zijn aan de binnenkant gebeitst, aan de buitenkant rood geverfd, zodat het geheel past bij de rest.Nu nog de gaasplank boven de deuren. 


Omdat ik best wel lampen heb die hier bij kunnen ga ik er daar van ophangen.

Groetjes Thea

Geen opmerkingen:

Een reactie posten